Cover art for podcast Robohub Eindhoven (Nederlandstalig)

Robohub Eindhoven (Nederlandstalig)

13 EpisodesProduced by Ronald Scheer en Mike van LieshoutWebsite

Robohub Eindhoven is gevestigd in het hart van de Brainport Regio in Nederland. Volgens velen is dit een van de 'smartest regions in the world'. In dit Nederlandstalige kanaal gaan we in gesprek met bedrijven en onderwijsinstellingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Engineering in h… read more

25:43

#1.12 Hovercraft bouwen

Eerstejaars Werktuigbouwkunde student Jacy de Kock van het projectteam 'Hover Safely' vertelt hoe enkele basis principes van de natuurkundigen Blaise Pascal en George Ohm worden gebruikt binnen Werktuigbouwkunde om een hovercraft te ontwerpen en te realiseren. Tevens krijg je tips hoe je een in het eerste jaar je P zou moeten kunnen halen.

Ook aan tafel zit eerstejaars Werktuigbouwkunde student Roy van der Bolt uit Wanroy. Hij maakt deel uit van project 5 'De Beunhazen'. Voordat Roy naar Fontys kwam volgde hij de opleiding Mechatronica bij ROC ter Aa. Hij vertelt over zijn afstudeerproject: 'maak een glijbaan voor snoepjes' bij Mars in Veghel.

Interessant is ook zijn ervaring op de geautomatiseerde melkveehouderij van zijn ouders, waarbij al jarenlang een melkrobot wordt gebruikt voor het melken van koeien. Roy heeft ook ervaring met lassen, draaien, frezen en 3D ontwerpen met Solidworks.

Kortom, een zeer leerzaam gesprek!

Voor meer info over de hoovercraft van Roy zie:
debeunhazen.blogspot.com

★ Support this podcast on Patreon ★

Listen to Robohub Eindhoven (Nederlandstalig)

RadioPublic

A free podcast app for iPhone and Android

  • User-created playlists and collections
  • Download episodes while on WiFi to listen without using mobile data
  • Stream podcast episodes without waiting for a download
  • Queue episodes to create a personal continuous playlist
RadioPublic on iOS and Android
Or by RSS
RSS feed
https://feeds.transistor.fm/robohub-eindhoven-nederlandstalig