Hartanah 101 Bersama Affendi

10 EpisodesProduced by Affendi

Sebuah podcast dari Malaysia yang fokus untuk menaikkan martabat minda newbie dalam topik Hartanah. Level Up Selalu, Level Up Setiap Minggu!!

episodes iconEpisodes

Pastikan Korang Faham 3 Perkara Ni Sebelum Beli Rumah EP#10

September 16th, 2018

9:42
Tak tahu berapa harga rumah yang mampu beli? Tak tau nak beli untuk apa? Tak tahu kat mana sesuai untuk beli? 3 Perkara ni selalu terjadi dan benarkan untuk saya terangkan 3 perkara penting ni sebelum korang buru …

16 Cara Otai Marketing Rumah Sewa EP#9

September 9th, 2018

10:00
Minggu ni saya kongsikan 16 cara untuk korang iklankan rumah sewa korang online dan offline ni, pastikan korang ikuti tips ni kalau korang dah buntu taktau macamana nak dapatkan prospek2 penyewa ni

Tips Rumah Pertama Untuk Korang EP#8

September 2nd, 2018

7:18
Korang ada cadang nak beli rumah dalam tempoh setahun akan datang? Pastikan korang dengar Tips2 ni dulu ya. Share pada kawan2 korang kalau diorang …

Rahsia Kenapa Ejen Hartanah Tak Angkat Fon? EP#7

August 26th, 2018

7:54
5 Benda yang menyebabkan ejen hartanah taknak angkat fon korang. Latest episode of Level Up Bersama Affendi

Cara Mudah Pilih Tenant Dari Syurga EP#6

August 20th, 2018

7:54
Bukan senang nak cari penyewa yang boleh jaga rumah kita macam jaga rumah sendiri, betul tak? Jadi sebelum korang sewakan pada prospek tenant, …

Tips Mudah Berurusan Dengan Ejen Hartanah EP#3

August 14th, 2018

4:21
Pengalaman yang tak best berurusan dengan ejen hartanah? Betul ke ejen ni sah, berdaftar dan kompeten? Macamana nak tau kalau die tak bawa lari duit …

Nota Hartanah Abang Ensem [Review Buku] EP#2

August 14th, 2018

8:41
Dalam episod kali ni saya bawakan review buku hartanah yang berbahasa melayu. Sesuai kalau anda seorang newbie yang tercari-cari sumber buku rujukan sebelum anda membeli sesebuah hartanah. Nama buku pun nota …

Perkara Best Ejen Hartanah Buat Lepas Cuti Panjang EP#5

August 12th, 2018

17:20
Korang mesti nak tau, ejen hartanah merupakan kerjaya paling susah nak cuti panjang. Ia merupakan bisnes servis, selagi kita ada klien, selagi tu kite bertanggungjawab sehingga selesai. Jadi, apa yang ejen hartanah buat …

Best Ke Jadi Ejen Hartanah? EP#4

August 12th, 2018

11:41
Berikut ialah 5 perkara yang korang kena tau pasal ejen property. Sesuai untuk mereka yang ingi mengenali lebih dekat profession sebagai ejen hartanah.

Bagus Ke Gated & Guarded Community? EP#1

July 24th, 2018

11:30
Survey telah menunjukkan ramai yang suka stay kat Gated n Guarded Community. Betul ke bagus ada kawalan keselamatan di tempat kita? Disini kita …
Loading ...

Download the RadioPublic app for
 FREE and never miss an episode.

Get it on Google PlayDownload on the App Store