Cover art for podcast Happy on Stage

Happy on Stage

12 EpisodesProduced by Happy on StageWebsite

Happy on Stage is coaching voor musici en andere podiumartiesten, sprekers of iedereen die het gevoel heeft op een podium te moeten presenteren. Joan Handels is coach en fluitist en deelt in deze podcast haar ervaringen met jullie. Ervaringen op en naast het podium.

14:51

Hoor jij jezelf praten?

Deze aflevering gaat over de bewustwording van onze gedachtes, die we voor, tijdens en /of na onze performance hebben en waar we ons meestal niet bewust van zijn. Als voorbeeld neem ik het verhaal van een leerling die op een gegeven moment haar gedachtes zelfs uitspreekt. Dat is een belangrijke stap in de bewustwording. Een volgende stap is je bewust worden van het effect dat deze woorden hebben op je spel. 

Bewustzijn creëren is de eerste stap van mijn 5-stappenplan dat ik met musici of andere cliënten doorloop voor meer plezier en succes op het podium. Waarbij podium een rekbaar begrip is. Het kan gaan om een lessituatie, een echt concertpodium, of 'gewoon' je studeerkamer thuis.  De andere stappen uit dit 5-stappenplan zijn: aarden en ontspannen, bouwen aan zelfvertrouwen, focus aanbrengen en versterken en tot slot veerkracht ontwikkelen. Met het doorlopen van deze 5 stappen leer je goed geaard en met de juiste mindset de controle te houden over je spel/performance waardoor je vertrouwen en plezier (terug)vindt en zo je succes kunt vergroten.  Waarbij het belangrijk is het woord succes een betekenis te geven die voor jou van toepassing is.

Je wilt uiteindelijk je podiumangst overwinnen en passie vrijspel geven. Podiumangst kan heel zwaar klinken voor de één, en voor de ander is het nog niet zwaar genoeg. het gaat erom dat niet jouw angst, jouw twijfel, je zenuwen bepalen hoe je zult klinken, maar dat jij de touwtjes in handen hebt. Dat je vrij genoeg bent, je vrij genoeg voelt om vanuit je hart met plezier te spelen zonder beperkt te worden door beklemmende gedachtes en gevoelens, of zelfs een te gespannen lijf of gedeelte van je lijf. 

Met een 15-jarige leerling ben ik al een tijdje op weg en zij is zover dat ze haar gedachtes uitspreekt. Ze staan haar letterlijk ook in de weg. Ze hapert met spelen omdat ze haar gedachtes tijd en ruimte geeft. Maar in elk geval kan zij haar gedachtes uitspreken zodat wij hierover kunnen praten, ze eventueel kunnen omdraaien; hoe zou het zijn als je deze gedachte helemaal omkeert naar het positieve. Hoe zou je spelen als jij deze gedachte niet zou hebben? Het uitspreken of opschrijven van je gedachten is een belangrijke eerste stap. Bedenk hoe je zou zou reageren als iemand anders tegen jou zou zeggen: "dit zal hoe dan ook verkeerd gaan, je snap het niet, het is zo moeilijk, het lukt je niet.'..... Of zou jij dit soort zinnen tegen iemand zeggen die het heel graag goed wil doen??

Als je iets meer zou willen weten over het 5-stappenplan, of kennis wilt maken met mijn stappenplan, dan nodig ik je uit om mijn gratis online gids naar meer succes op het podium aan te vragen. Dat kan via mijn website Happy on Stage. Op de website vind je ook blogs, een e-book en andere informatie over Happy on Stage. 

Veel plezier bij het luisteren naar de podcast!

Educational emoji reaction

Educational

Interesting emoji reaction

Interesting

Funny emoji reaction

Funny

Agree emoji reaction

Agree

Love emoji reaction

Love

Wow emoji reaction

Wow

Are you the creator of this podcast?

Verify your account

and pick the featured episodes for your show.

Listen to Happy on Stage

RadioPublic

A free podcast app for iPhone and Android

 • User-created playlists and collections
 • Download episodes while on WiFi to listen without using mobile data
 • Stream podcast episodes without waiting for a download
 • Queue episodes to create a personal continuous playlist
RadioPublic on iOS and Android
Or by RSS
RSS feed
https://anchor.fm/s/7a52484/podcast/rss

Connect with listeners

Podcasters use the RadioPublic listener relationship platform to build lasting connections with fans

Yes, let's begin connecting
Browser window

Find new listeners

 • A dedicated website for your podcast
 • Web embed players designed to convert visitors to listeners in the RadioPublic apps for iPhone and Android
Clicking mouse cursor

Understand your audience

 • Capture listener activity with affinity scores
 • Measure your promotional campaigns and integrate with Google and Facebook analytics
Graph of increasing value

Engage your fanbase

 • Deliver timely Calls To Action, including email acquistion for your mailing list
 • Share exactly the right moment in an episode via text, email, and social media
Icon of cellphone with money

Make money

 • Tip and transfer funds directly to podcastsers
 • Earn money for qualified plays in the RadioPublic apps with Paid Listens