Doza de optimism - emisiune radio, difuzată de luni până vineri la Radio BrașovMi-am propus prin aceste doze zilnice, să ofer soluții rapide sau explicații simple unor probleme cotidiene sau mai mult, de natură psihologică. De multe ori nu înțelegem cu adevărat de ce simțim unele lucruri, sau de ce … read more
Să fii părinte e unul dintre cele mai dificile joburi pe care le-ar putea avea cineva, mai ales că, pentru asta, cei mai mulți suntem prost …
În psihologia pozitivă, comparația este o otravă pentru starea de bine. Se spune adesea că există trei comparații pentru a îți strica fericirea: să …
Stresul este epidemia globală a timpului nostru. Și totuși, Hans Selye, cel care a formulat, în 1937, primul model teoretic și experimental al …
Alături de stres și oboseală, sentimentul de frustrare apare adesea datorită multitudinii de sarcini cu care ne încărcam. Îl putem însă gestiona și …
Deși sintagma, ”corpul nostru este un templu” vine din scrierile biblice, aceasta reprezintă un adevăr pe care mulți dintre noi tindem să îl …
Auzim foarte des în jurul nostru că oamenii sunt paranoici. Dar ce înseamnă cu adevărat acest cuvânt și de ce îi considerăm pe cei din jur așa?
…
Cu siguranță fiecare persoană s-a aflat cel puțin o dată în postura de a își căuta un loc de muncă. Ideal cât și benefic pentru psihic și sănătate în …
Copilăria, etapa de început a vieții domină structura vieții de adult.
Vârsta copilăriei fericite este una dintre cele mai frumoase etape ale vieții …
Un pilon important al societății este familia, însă care este secretul unui cuplu de succes în aceste vremuri schimbătoare?
Primul pilon pentru a …
Iubirea este una dintre cele mai greu cuantificabile noțiuni din câte există. Fiecare persoană are tendința de a simți diferit iubirea, de a percepe diferit acest fel de sentimente și stări specifice iubirii. Însă ce ne …
Auzim tot mai mult despre feminism, mișcarea feministă, dar ce este ea de fapt? Feminismul este mișcarea socială care urmărește obținerea egalității …
Creativitatea, ca si inteligența, este o trăsătură general umană. Toți oamenii au un anumit nivel de creativitate. În literatura de specialitate se disting 5 niveluri de creativitate:
1. Creativitatea expresivă ce se …
Noile cercetări de psihologie indică faptul că recunoștința îi motivează pe oameni să răspundă nevoilor sexuale ale partenerilor lor romantici. …
Recunoștința este una dintre cele mai puternice forțe din univers. Este forța care ne ține și care ne ajută să avem atât un psihic bun cât și liniște sufletească. Tot ceea ce suntem și tot ceea ce avem sunt daruri. De …
Ce loc are prietenia în lumea asta ciudată în care ne chinuim să învățăm să supraviețuim printre propriile frici? Ce căutăm unul la celălalt?
Suntem …
Optimismul reprezintă credința prin care evaluăm, dintr-o perspectivă pozitivă, tot ceea ce exista în jurul nostru: persoane, relații, fapte, …
Empatia înseamnă să poți rezona cu alți oameni. Dacă ești însă puternic preocupat de tine și de problemele tale, pierzi din vedere nevoile celui de lângă tine. Cu toții cunoaștem situația: atunci când ai suferințe …
Unii oameni sunt prea timizi ca să le vină pe buze o laudă. A lăuda sau a fi ei însăși lăudați li se pare penibil. Din copilărie nu sunt obișnuiți cu lauda. Este o zicală: ” Dacă nu e înlăcrimat, înseamnă că nu e lăudat …
Critica înseamnă cel mai adesea a evidenția cu răutate părțile slabe sau acțiunile unei persoane. Copilăria este laboratorul în care părinţii şi …
Ce înseamnă cu adevărat a fi un lider? Auzim din ce în ce mai des acest termen, însă se fac foarte multe confuzii pe acest subiect. ”Un lider cu …
Focusul a fost denumit în cartea celebră a autorului Daniel Goleman: ” Motivația ascunsă a performanței” și practic ne explică cum ne putem dezvolta …
Auzim tot mai des despre inteligența emoțională. Atunci când ne gândim la ideea de inteligenta, avem în vedere IQ-ul unei anumite persoane. Nu …
Sindromul burnout reprezintă o stare de oboseală fizică, psihică și emoțională produsă de un stres prelungit ce poate afecta orice persoană din orice …
Acest sindrom este de fapt o stare cu care te confrunți atunci când simți că nu meriți succesul pe care îl ai. Atunci când te îndoiești de …
Scopul persoanelor ce se simt furioase, nu ar trebui să fie să scape de FURIE ci să o convertească în răbdare, echilibru, acceptare și înțelegere. …
Atunci când ești în căutarea unui loc de muncă, trebuie să fii pregătit pentru a putea obține ceea ce îți dorești. În primul rînd ar trebui să afli …
Vulnerabilitatea ca și definiție se refera la partea slabă a cuiva, un punct sensibil.
Vulnerabilitatea nu înseamnă doar să cunoști victoria sau …
Este de la sine înțeles că în zilele noastre vorbim tot mai mult despre orgasme. Și este complet corect pentru că este un aspect important al …
Zonele de confort diferă de la persoană la persoană. Acest lucru se datorează faptului că persoanele sunt diferite, astfel că au niveluri de …
Ce înseamnă cu adevărat să fii curajos? Să faci lucruri pe care alții nu îndrăznesc să le facă? Poate că cea mai clară definiție este, că a fi curajos înseamnă să cunoști toate riscurile și să ți le asumi!
Cu siguranță, …
Starea de fericire a omului e strâns legată de hormonul cerebral numit endorfină, un adevărat drog natural. Pe lângă promovarea unei stări generale …
Fericirea se bazează pe procesele chimice ce se produc în corpul nostru, iar cu cât cunoaștem mai bine aceste procese cu atât putem să ne echilibrăm …
Oxitocina este denumită și hormonul dragostei și al atașamentului, deoarece cu cât este mai profundă relația de dragoste, cu atât secreția de …
Fericirea se bazează pe procesele chimice ce se produc în corpul nostru, iar cu cât cunoaștem mai bine aceste procese cu atât putem să ne echilibrăm …
Toți oamenii pe care-i ai în jur îți influențează starea de spirit. Dacă ai oameni demotivați, negativiști, deprimați, încet, încet te vei adapta și …
Te-ai gândit vreodată că starea de spirit modelează ceea ce ești, ceea ce faci și ceea ce ai în acest moment? Aceasta îți determină în mod direct …
Copilul interior este o parte din tine, nu este dușmanul tău, nu este o “entitate separată”. Este doar o parte sensibilă a ta, care rămâne blocată, …
Auzim des vorbindu-se despre faptul că atitudinea este esențială în a-ți atinge obiectivele, pentru deveni o persoană de succes, sau pentru a avea o …
Fără existența unor principii, viața poate părea lipsită de direcție. Acestea variază de la „Ajută-i pe cei din jur”, la „Poartă-te cu alţii așa cum vrei să se poarte cu tine” sau la „Trăieşte-ţi pasiunile”. Asigură-te …
u poți preveni toate rezultatele negative, însă pregătirea în avans (eventual luând în considerare lucrurile care ar putea ieși rău) contribuie la …
Dacă încrederea în sine se referă la atitudinea noastră față de toate provocările vieții stima de sine se referă mai degrabă la autoevaluarea noastră în raport cu propriile așteptări. Stima de sine este ridicată în …
Încrederea în sine se dezvoltă pe tot parcursul vieții, încă din primii ani ai copilăriei, în familie, cât și la școală, în situațiile-cheie în viața …
Antrenor de performanta la Matinalul de la Radio Brasov
Dacă ai intrat pe acest drum în care vrei să te automotivezi, probabil că te întrebi ce mai poți face, pe lângă a citi cărți și bloguri și a viziona discursuri motivaționale? Ei bine, mai sunt câteva lucruri la care …
🤩DOZA DE OPTIMISM - emisiune radio, difuzată de luni până vineri la Radio Braşov și SuperFM.
👍Prima doză de optimism este despre rolul motivației …
Are you the creator of this podcast?
and pick the featured episodes for your show.
Connect with listeners
Podcasters use the RadioPublic listener relationship platform to build lasting connections with fans
Yes, let's begin connectingFind new listeners
Understand your audience
Engage your fanbase
Make money