Cover art for podcast Borsul lui Marian

Borsul lui Marian

14 EpisodesProduced by Marian GrosuWebsite

Salutare frumoșilor! Este 1 Aprilie și pentru că nu vreau să vă trag țeapă am lansat noul meu proiect: Borșul lu’ Marian. Nu vreau să vă mai țin pe jar așa că de acum puteți asculta primul podcast în care vă spun cam care-i treaba cu el și cu proiectul ăsta. Pe viitor vă pregătesc mai multe surprize… read more

28:23

Provocările noastre sunt intamplatoare (invitat Florin Roșoga) • Borșul lu’ Marian ep. 12

Salut internet! Oala de borș 🍲 a fiert și săptămâna asta, iar eu sunt gata să împart tuturor un castron fierbinte cu magicul preparat, pâinică pufoasă - proaspăt scoasă din cuptor, sare și o ceapă spartă în pumn, așa cum m-a învățat bunica la Suceava.

Ce gust are borșul de astăzi? Mmmm. Dă play și vezi de ce este o minunăţie pentru papilele gustative, dar şi pentru urechi👂- că na, doar de aia se numește podcast! Reţeta de borș de faţă este tradiţională din Moldova, dar în episodul 12 avem influențe adunate cu trudă pe Camino de Santiago. Bogat în legume și experiențe personale, uşor presărat cu discuții despre proces, aromat cu filosofia scopului în viață, în castronul de pe masa internetului este borșul ideal de ascultat atât în weekend, cât și în timpul săptămânii.

Și cum borșul iese mereu mai gustos cu un ajutor în bucătărie, mi-am dat silința să pot împărți bucuria de a găti cu unul dintre veteranii podcastului românesc: Florin Roșoga. Cu experiență în blogging de peste 10 ani și antreprenor în mediul de producție video 🎥 pentru piața internațională, Florin mi-a dezvăluit la masă care a fost una dintre cele mai mari provocări din dezvoltarea lui personală, am vorbit despre cum tranziția de la mindsetul de angajat la cea de antreprenor, înlocuirea vechilor tipare și educația financiară reprezintă o influență directă asupra abilității noastre de a ne atinge obiectivele. Desigur, am abordat și subiectul scopului nostru pe pământ, unde Florin a venit cu o analogie de-a dreptul fascinantă despre Camino de Santiago - ruta pe care el o parcurge constant, pleacând din Franţa şi traversând Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul. 

Dacă vei asculta podcastul până la final, vei afla de ce consideră Florin că nu există un răspuns corect, de ce divintatea ne aduce în cale semne la care noi trebuie doar să depunem un minim efort de a fi atenți și de ce alegerile ne influențează drumul în permanență. 

Cred cu tărie că prima etapă în procesul de schimbare este conștientizarea. Așadar, dacă vrei să ajungi din locul în care ești, în locul în care vrei să ajungi, trebuie să acorzi atenție călătoriei, semnelor și să începi să devii conștient de alegerile care te pot îndepărta de destinația dorită. Fii cât se poate de conștient de absolut fiecare alegere pe care o faci astăzi, astfel încât vei optimiza procesul cu alegeri pentru ca acesta să fie mai smart și să reușească să te propulseze mai departe. 

Dacă ai ajuns mai târziu la masă, Marian din “Borșul lu’ Marian” sunt eu: Marian Grosu, 27 de primăveri, editor video pentru branduri cunoscute și persoane publice din România. Podcastul de pe masă mă ajută să mă dezvolt, să-mi extind abilitățile și să dau share experiențelor mele pentru a le afla pe ale voastre - mai pe scurt: un win-win game.

Borșul acesta este mai mult decât o experiență culinară deosebită. Ingredientul surpriză al acestui borș este următorul: în cazul în care cineva mă va suna pe durata înregistrării acestui podcast, toți iubitorii de borș vor auzi conversația integrală indiferent cine este persoana care m-a apelat.

Cum înţelepciunea populară este bogată în proverbe şi ziceri despre dărnicie, ține minte că niciodată dărnicia nu aduce sărăcia! Așadar, nu uita să împarți porția de borș de săptămâna asta cu cei dragi because sharing is caring. Te-am pupat! 😗

Are you the creator of this podcast?

Verify your account

and pick the featured episodes for your show.

Listen to Borsul lui Marian

RadioPublic

A free podcast app for iPhone and Android

 • User-created playlists and collections
 • Download episodes while on WiFi to listen without using mobile data
 • Stream podcast episodes without waiting for a download
 • Queue episodes to create a personal continuous playlist
RadioPublic on iOS and Android
Or by RSS
RSS feed
https://anchor.fm/s/8b83a00/podcast/rss

Connect with listeners

Podcasters use the RadioPublic listener relationship platform to build lasting connections with fans

Yes, let's begin connecting
Browser window

Find new listeners

 • A dedicated website for your podcast
 • Web embed players designed to convert visitors to listeners in the RadioPublic apps for iPhone and Android
Clicking mouse cursor

Understand your audience

 • Capture listener activity with affinity scores
 • Measure your promotional campaigns and integrate with Google and Facebook analytics
Graph of increasing value

Engage your fanbase

 • Deliver timely Calls To Action, including email acquistion for your mailing list
 • Share exactly the right moment in an episode via text, email, and social media
Icon of cellphone with money

Make money

 • Tip and transfer funds directly to podcastsers
 • Earn money for qualified plays in the RadioPublic apps with Paid Listens