Cover art for podcast Beyond Leadership

Beyond Leadership

119 EpisodesProduced by Mark KalinWebsite

Beyond Leadership is a podcast that connects the business world with academia and provides a platform for entrepreneurs, leaders, managers, students, and everyone willing to learn and share their best practices and life stories about leadership. Going Beyond.Founder and owner: Mark Kalin

1:12:39

Enzo Smrekar, MBA, glavni direktor Atlantic Droge Kolinske in podpredsednik uprave v Atlantic Grupi - "Manager leta 2020 izpostavlja dve ključni stvari: avtentičnost in vlaganje v ljudi."

Enzo Smrekar, MBA, glavni direktor Atlantic Droge Kolinske in podpredsednik uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi ter Manager leta 2020

Enzo Smrekar imaže več kot 30 let izkušenj na področju trženja in managementa, od tega 18 let v multinacionalkah kot so Philip Morris, Diageo in LVMH. Ima podjetniške izkušnje s start up-i s področja management consultinga, marketinga in HRM. V Drogi Kolinski je vodil poslovanje z letnim prometom 350 mio evrov v 4 poslovnih enotah, 6 tržnih enotah in 7 državah s skupno več kot 3000 zaposlenimi. Sodeloval je pri več integracijah in pripojitvah družb (IDV in UD,Droga in Kolinska, Grandprom, Soko Štark) ter pri reorganizaciji skupine DK v sodelovanju z družbo Stearn & Stewart. Leta 2010 je vodil prodajni proces Droge Kolinske, ki je bil uspešno zaključen s prevzemom s strani Atlantic Grupa. Trenutno pa je glavni direktor Atlantic Droge Kolinske in podpredsednika uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi. Atlantic Grupa je ena od vodilnih prehranskih podjetij v regiji s skoraj 6.000 zaposlenimi. Med bolj prepoznavnimi blagovnimi znamkami najdemo Argeto, Barcaffe, Cedevito, Grand Kafe, Najlepše želje, Smoki ter mnoge druge. Atlantic Grupa je imela lansko leto skoraj 720 milijonov Eur prihodkov. Atlatnic Grupa je znana tudi po izjemnih dosežkih. Med drugimi, so plače zaposlenih za 44% višje od povprešja panoge. Dodano vrednost zaposlenega je bila kar za 1,5 krat več, kot je povprečje panoge proizvodnje živil, in za enkrat več od povprečja slovenskega gospodarstva.

Poleg izjemno bogate karierne poti, pa ima Enzo Smrekar tudi zelo bogato izobrazbo. Svoj MBA je zaključil na IEDC – Poslovni šoli Bled. Svojo izobrazbo je nadgradil z različnimi certifikati in licencami, med njimi CIPD cerftifikat Oxforde Brookse Univerze, Tuff Leadership Traininga. V letu 2019 se je udeležil tudi Harvard Business School, kjer je opravil Advanced Management Program in ga uspešno zaključil. Enzo je tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije in podpredsednik slovenskega olimpijskega komiteja ter pred kratkim je postal tudi Manager leta 2020.


Naj knjige: True North: Discover Your Authentic Leadership, Bill George and Peter Sims; Enlightenment Now: The Case for Reason, Science, Humanism, and Progress, Steven Pinker.
Naj serije: Game of Thrones, House of Cards, The Blacklist
Hobiji: pohodništvo, glasba

Naj hrana: visoka kulinarika
Naj appi: Harvard Business Review, Tidal, Summary
Trije nauki:

1. Ni formule za uspeh. Poiščite kar vas veseli, kjer vidite strast. Najdite kar imate radi in tukaj vztrajajte in bodite odlični.

2. Bodite avtentični. V časih, kjer so odnosi pomembni, je avtentičnost izredenga pomena. Ugotovitet kdo ste in kaj ste, in bodite zvesti svojim načelom in principom.

3. Potrebno je razumeti, da je treba v današnjem času delati kvalitetno in uspešno, kar potegne za seboj ugled in izpostavljenost, ki sta prav tako izredenega pomena. Za boljše, višje položaje, je potrebno pokazati več kot odlično delo, potrebno je izstopati in biti stalno boljši kot si bil včeraj.


*Slovenian Research Agency, Program P5-0364 – The Impact of Corporate Governance, Organizational Learning, University of Ljubljana, School of Economics and Business, Slovenia.

Educational emoji reaction

Educational

Interesting emoji reaction

Interesting

Funny emoji reaction

Funny

Agree emoji reaction

Agree

Love emoji reaction

Love

Wow emoji reaction

Wow

Are you the creator of this podcast?

Verify your account

and pick the featured episodes for your show.

Listen to Beyond Leadership

RadioPublic

A free podcast app for iPhone and Android

 • User-created playlists and collections
 • Download episodes while on WiFi to listen without using mobile data
 • Stream podcast episodes without waiting for a download
 • Queue episodes to create a personal continuous playlist
RadioPublic on iOS and Android
Or by RSS
RSS feed
https://anchor.fm/s/23b24288/podcast/rss

Connect with listeners

Podcasters use the RadioPublic listener relationship platform to build lasting connections with fans

Yes, let's begin connecting
Browser window

Find new listeners

 • A dedicated website for your podcast
 • Web embed players designed to convert visitors to listeners in the RadioPublic apps for iPhone and Android
Clicking mouse cursor

Understand your audience

 • Capture listener activity with affinity scores
 • Measure your promotional campaigns and integrate with Google and Facebook analytics
Graph of increasing value

Engage your fanbase

 • Deliver timely Calls To Action, including email acquistion for your mailing list
 • Share exactly the right moment in an episode via text, email, and social media
Icon of cellphone with money

Make money

 • Tip and transfer funds directly to podcastsers
 • Earn money for qualified plays in the RadioPublic apps with Paid Listens