Cover art for podcast Beyond Leadership

Beyond Leadership

119 EpisodesProduced by Mark KalinWebsite

Beyond Leadership is a podcast that connects the business world with academia and provides a platform for entrepreneurs, leaders, managers, students, and everyone willing to learn and share their best practices and life stories about leadership. Going Beyond.Founder and owner: Mark Kalin

1:03:52

Borut Jeglič, Executive Coach in strokovnjak za razvoj vodstvene kulture - "Razvoj vodij in ekip v digitalnem, globalnem svetu. Če ne poznaš in znaš voditi sam sebe, ne moreš vrhunsko voditi drugih."

Borut Jeglič je podjetnik in executive coach, predan razvoju vodij in zmagovalnih ekip. Je soustanovitelj več tehnoloških podjetij s področja izobraževanja. Trenuno se s podjetjem e2grow osredotoča na reševanje težave učinkovitosti korporativnega izobraževanja in razvoja vodij in ekip v najboljših organizacijah. Poleg tega je soustanovitelj socialnega podjetja Simbioza, ki skrbi za medgeneracijsko povezovanje in informacijsko pismenost starejših v Sloveniji. Je tudi outdoor navdušenec, ki ob sončnih vzhodih najraje stoji na vrhu gore s fotoaparatom v roki.

Njegova strast je ustvarjanje talentov in trenutno skupaj s partnerji v podjetju e2grow transforima kulture v organizacijah in hkrati tudi razvija nove talente. Zase pravijo, da ne odpravljajo slabosti posameznikov, temveč jih obvladujejo in rastejo na njihovij prednostih. Njihov koncept je “Train the trainee”.

Quote: vedno, ko me kdo vpraša za quote povem tole: “Live your life your way, and let others do the same”, kar je moje vodilo. Ni nek quote kakšnega zelo pametnega modreca ali avtorja, je zrasel kar na mojem zeljniku. :)
Knjiga: veliko je knjig, ki so me oblikovale, največkrat pa kot life changing iz vidika mojega vodenja in sobivanja z ljudmi povem tole: Leadership and Self-Deception od Arbinger Institute.
Serija: trenutno me navdušuje Billions, sicer pa so me potegnile tudi Suits, Westworld in ena, ki je malo manj poznana, ampak meni legendarna: The Newsroom
Hobiji: pohodništvo (predvsem lovljenje sončnih vzhodov na vrhu gora), fotografija, šport na splošno v čimveč različnih oblikah
Podjetnik: predvsem Richard Branson, zaradi njegove avtentičnosti in svojevrstnega načina vodenja, ki pa je hkrati izjemno people-focused
App: precej jih je, veliko takih, ki jih poznamo vsi. Izpostavim mogoče dve, ki nista tako vsesplošno razširjeni in jih vsak dan uporabljam: YNAB (brez tega appa verjetno ne bi preživel prvih podjetniških let, ko je bilo potrebno biti zelo kreativen v tem kako razporejat svoj budget) in pa naš app e2grow, ki mi pomaga pri vodenju svoje ekipe ter ostati “on top of everything” kot coach.
Trije nauki:

 1. Podjetništvo (in vodenje) je tek na dolge proge. Ni bližnjic, ni “overnight success”, je le konsistentno izvajanje majhnih vsakodnevnih rutin, ki nam prinesejo uspeh in vpliv.
 2. Če ne poznaš in znaš voditi sam sebe, ne moreš vrhunsko voditi drugih. Vse se začne s samozavedanjem, poznavanjem lastnih talentov in močnih strani ter na drugi strani omejitev in obrambnih mehanizmov ter zavestnim usmerjanjem našega delovanja in odzivov.
 3. Vlagaj vase in delaj na svojih prednostih, ter poskusi odpraviti in minimizirati šibkosti s tem, da se učiš, rasteš, razvijaš.


*Slovenian Research Agency, Program P5-0364 – The Impact of Corporate Governance, Organizational Learning, University of Ljubljana, School of Economics and Business, Slovenia.

Educational emoji reaction

Educational

Interesting emoji reaction

Interesting

Funny emoji reaction

Funny

Agree emoji reaction

Agree

Love emoji reaction

Love

Wow emoji reaction

Wow

Are you the creator of this podcast?

Verify your account

and pick the featured episodes for your show.

Listen to Beyond Leadership

RadioPublic

A free podcast app for iPhone and Android

 • User-created playlists and collections
 • Download episodes while on WiFi to listen without using mobile data
 • Stream podcast episodes without waiting for a download
 • Queue episodes to create a personal continuous playlist
RadioPublic on iOS and Android
Or by RSS
RSS feed
https://anchor.fm/s/23b24288/podcast/rss

Connect with listeners

Podcasters use the RadioPublic listener relationship platform to build lasting connections with fans

Yes, let's begin connecting
Browser window

Find new listeners

 • A dedicated website for your podcast
 • Web embed players designed to convert visitors to listeners in the RadioPublic apps for iPhone and Android
Clicking mouse cursor

Understand your audience

 • Capture listener activity with affinity scores
 • Measure your promotional campaigns and integrate with Google and Facebook analytics
Graph of increasing value

Engage your fanbase

 • Deliver timely Calls To Action, including email acquistion for your mailing list
 • Share exactly the right moment in an episode via text, email, and social media
Icon of cellphone with money

Make money

 • Tip and transfer funds directly to podcastsers
 • Earn money for qualified plays in the RadioPublic apps with Paid Listens