Cover art for podcast Beyond Leadership

Beyond Leadership

119 EpisodesProduced by Mark KalinWebsite

Beyond Leadership is a podcast that connects the business world with academia and provides a platform for entrepreneurs, leaders, managers, students, and everyone willing to learn and share their best practices and life stories about leadership. Going Beyond.Founder and owner: Mark Kalin

1:15:30

Katarina Raičević, Vodja korporativne in SME prodaje za Jugovzhodni trg v podjetju Bisnode. - "Uspeh mednarodnih ekip vidim skozi deljenje idej, izkušenj, dobrih praks in dopuščanja napak."

Katarina Raičević je po izobrazbi diplomirana pedagoginja in profesorica sociologije. Zase pravi, da je stara duša v mladem telesu. Je v razmerju s fenomenalno osebo že 17,5 let in ima sina starega 5,5 let. Njena kariera je bila zelo raznolika, od njene prve zaposlitve, ki je bila prodaja Kirbi sesalcev, kar je delala natanko 1 teden, nato je delala tudi kot hostesa pa do dela v gostilni in v trgovini z interierjem. Kasneje so prišle bolj pomembne zaposlitve, kot je IBM (2 leti), Microsoft (8 let), kjer je dodobra spoznala korporativni svet, saj je bila kar na sedmih različnih funkcijah, nato pa je prišla v podjetje Bisnode (najprej vodja SME prodaje za južne trge, sedaj pa je vodja korporativne in SME prodaje za Jugovzhodno Evropo, kjer pokriva ekipo sedmih trgov in kjer vodi ekipo izjemnih vodij lokalnih prodaj.

Izobrazba ji veliko pomeni (“Some people would call me a nerd”,) kar se je odrazilo v zlati maturi, nato Zoisovi štipendiji in na koncu Prešernovi nagradi za diplomsko delo z naslovom Homoseksualnost in religija (kjer je proučevala odnos krščanstva, judovstva in islama do homoseksualnosti). Vedno so jo zanimale tabu teme in teme, ki so na robu (s kolegico na faksu sta npr. naredili seminarsko o prostituciji v Sloveniji).

V življenju jo vodi rezultat in je sama sebi svoj idol čez x let. Verjame, da smo vsi ljudje najboljša verzija sebe v danem trenutku. Osebni razvoj, samospoznavanje in krpanje lastnih ran je nekaj, v čemer uživa. Fascinira jo, če lahko navdihuje druge, jim svetuje in pomaga. Ima močno razvito intuicijo, ki ji tudi sledi. Je velik ljubitelj poletja, zimski športi pa ji niso najljubši.

Trenirala je košarko, odbojko ter kasneje postala inštruktorica aerobike. Navdihuje jo iskrenost, odlične debate in obkroža se predvsem z ljudmi, s katerimi ima lahko globoke debate ter uživa v odgovornosti. Iskrenost zanjo predstavlja najvišjo stopnjo spoštovanja. Pri vodenju je pragmatična, transparentna in poizkuša ustvariti varno mrežo za svoje ljudi, da so lahko to kar so. Po njenem mnenju le tako lahko začnemo delati premike. Če lahko vidi sadove svojega dela, ustvarja nove ideje in jih testira, ji je to odlično, ker samo eksekucija nečesa ji ni dovolj.

Fun facti:  Kot otrok je želela postati pevka ali igralka. Je celo šla na karaoke in tam pogorela. Pela je pesem Zemlja pleše. Ker ima izredno zabavnega partnerja, ki je rad DJ na internih zabavah, je v jutranjih urah vedno igrala ta pesem. Rojena je na dan 18.4. (dan, ko je umrl Einstein) in rada fantazira, da je neka povezava zadaj. Mogoče je zato v srednji šoli razmišljala o študiju astronomije. Zase skrbi fizično, mentalno, psihično in spiritualno.

Naj quote: V poslu “Vision without execution is hallucination“ in “Assumption is the mother of all mistakes. “ Privatno pa “Šele z distanco se rodi oblika, Kajetan Kovič“ in pa “Če bi živela svoje življenje še enkrat, bi naredila vse popolnoma enako, neznani avtor. “

Naj knjiga: Alamut, Življenje je tvoje in 12 rules for life,

Naj serija: Ray Donovan in VEEP

Trije nauki:

1. Ljudje si ne bodo zapomnili, kaj si rekel/-la, si bodo pa dobro zapomnili, kako so se počutili zraven tebe (neznani avtor).

2. Vsaka pot okoli sveta se začne s prvim korakom. Dovoli si spoznati sebe, se sprejeti in se izboljšati na področjih, kjer si to sam/-a želiš. Ne nosi mask na obrazu, ker je to izredno revno življenje.

3. Perspektiva – na vsako stvar lahko pogledaš z več vidikov. Negativne besede spreminjaj v pozitivne. S tem se bodo misli umirile in osebnost se bo okrepila.*Slovenian Research Agency, Program P5-0364 – The Impact of Corporate Governance, Organizational Learning, University of Ljubljana, School of Economics and Business, Slovenia.


Educational emoji reaction

Educational

Interesting emoji reaction

Interesting

Funny emoji reaction

Funny

Agree emoji reaction

Agree

Love emoji reaction

Love

Wow emoji reaction

Wow

Are you the creator of this podcast?

Verify your account

and pick the featured episodes for your show.

Listen to Beyond Leadership

RadioPublic

A free podcast app for iPhone and Android

 • User-created playlists and collections
 • Download episodes while on WiFi to listen without using mobile data
 • Stream podcast episodes without waiting for a download
 • Queue episodes to create a personal continuous playlist
RadioPublic on iOS and Android
Or by RSS
RSS feed
https://anchor.fm/s/23b24288/podcast/rss

Connect with listeners

Podcasters use the RadioPublic listener relationship platform to build lasting connections with fans

Yes, let's begin connecting
Browser window

Find new listeners

 • A dedicated website for your podcast
 • Web embed players designed to convert visitors to listeners in the RadioPublic apps for iPhone and Android
Clicking mouse cursor

Understand your audience

 • Capture listener activity with affinity scores
 • Measure your promotional campaigns and integrate with Google and Facebook analytics
Graph of increasing value

Engage your fanbase

 • Deliver timely Calls To Action, including email acquistion for your mailing list
 • Share exactly the right moment in an episode via text, email, and social media
Icon of cellphone with money

Make money

 • Tip and transfer funds directly to podcastsers
 • Earn money for qualified plays in the RadioPublic apps with Paid Listens