Cover art for podcast Beyond Leadership

Beyond Leadership

119 EpisodesProduced by Mark KalinWebsite

Beyond Leadership is a podcast that connects the business world with academia and provides a platform for entrepreneurs, leaders, managers, students, and everyone willing to learn and share their best practices and life stories about leadership. Going Beyond.Founder and owner: Mark Kalin

1:22:28

mag. Žiga Vavpotič, neizvršni direktor Outfit7 -"Od Simbioze, največjega medgeneracijskega projekta, do najbolj slavnega mačka Talking Tom na svetu, ki je postal samorog in povezal Evropo in Kitajsko"

mag. Žiga Vavpotič, soustanovitelj Simbioza Genesis in Zavoda Ypsilon, predsednik Slovensko Kitajskega poslovnega sveta, neizvršni direktor Outfit7

Mag. Žiga Vavpotič je Izkušen mednarodni vodja z večletnimi rezultati vodenja uspešnih projektov, organizacij in podjetij. Je odgovoren, ciljno orientiran ustvarjalec sprememb in tudi lastnik podjetja Globaldreamvision, soustanovitelj Zavoda Ypsilon, socialnega podjetja Simbioza Genesis, ABC podjetniškega pospeševalnika, sopobudnik Središča za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani. Žiga je prejemal tudi Zoisovo štipendijo. Je diplomiran ekonomist (UN), univerzitetni diplomirani politolog, smer mednarodnih odnosov, magister sociologije in avtor knjig Moja sr(e)čna knjiga, Moja žepna sr(e)čna knjiga in Srčna knjiga mojega življenja.

Njegova več kot petletna izjemna kariera vodenja v gospodarstvuje povezana z uspešno zgodbo podjetja Outfit7 (najbolj poznanega po globalnem fenomenu Talking Toma, ki je iz enostavne aplikacije zrastel v globalno medijsko franšizo), kjer je začel kot pogodbenik in v dveh letih in pol, po miljardni prodaji podjetja novemu kitajskemu lastniku, preko različnih najvišjih pozicij vodenja, prevzel odgovornosti predsednika upravnega odbora. Po dvoletnem mandatu je podjetje zraslo v mnogih pogledih in doseglo mejnik 10 miljard downloadov, kar Outfit7 uvršča med največja in najhitreje rastoča mednarodna podjetja na področju družinske zabave na svetu. Uspešno sodelovanje se nadaljuje z dvema novima funkcijama: svetovalec predsedniku uprave družbe Jinke Holding Group (družba lastnica podjetja Outfit7) in neizvršni direktor družbe Outfit7.

Za uspešno delovanje je dobil številne pohvale in nagrade, za mednarodno dejavnost ga je med drugim UNESCO ASP Net nagradil s častnim naslovom Unescov glasnik. Leta 2000 je postal takrat najmlajši član mednarodne organizacije Mensa v Sloveniji. Leta 2004 je postal najmlajši član svetovalnega odbora Microsoft Office Information Worker Board of the Future, ki ga je Microsoft ustanovil na željo Billa Gatesa. Rdeča nit njegovega življenja je sodelovanje. V žarišču njegovega zanimanja sta poleg poslovnega sveta še družbena odgovornost in socialno podjetništvo, vse prepletam s štirimi temami: ljudje, človekoljubje, družba in odgovornost. Redno bere, včasih piše, moderira, mediira in predava.

Žiga je strasno predan povezovanju znanja med poslovnim in nevladnim svetom, strokovnjak na področju spodbujanja talentov, medkulturnega sodelovanja (fokus Kitajska-Evropa) in ustvarjanja projektov in organizacij na področju družbenih sprememb. Zase pravi, da je potrebno stalno vlagnje v lastni razvoj in rad se uči se od zanimivih ljudi, vesel je, da sta med njimi bila tudi dr. Edward de Bono in Danah Zohar. »Zaznamujejo nas knjige, ki jih preberemo in ljudje, ki jih srečamo« je eno od njegovih vodil.

Naj quote: Margaret Mead — 'Never doubt that a small group of thoughtful, committed, citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.'

Naj knjiga: Vse, ki jih imam, podpisane, od zanimivih ljudi širnega sveta.

Naj serija: House of cards

Hobiji: Potovanja, branje, golf, spoznavanje novih kultur

Najljubša hrana: Čokolada

Najljubši podjetnik: Rumi

Naj app: Vse, kar naredi Outfit7. Talking Tom je zakon!

Trije nauki:

1. Živi in pusti sled.

2. Naredi več, kot obljubiš. Odgovornost je pomembna vrednota.

3. Samo za dobrimi konji se kadi.

*Slovenian Research Agency, Program P5-0364 – The Impact of Corporate Governance, Organizational Learning, University of Ljubljana, School of Economics and Business, Slovenia.

Educational emoji reaction

Educational

Interesting emoji reaction

Interesting

Funny emoji reaction

Funny

Agree emoji reaction

Agree

Love emoji reaction

Love

Wow emoji reaction

Wow

Are you the creator of this podcast?

Verify your account

and pick the featured episodes for your show.

Listen to Beyond Leadership

RadioPublic

A free podcast app for iPhone and Android

 • User-created playlists and collections
 • Download episodes while on WiFi to listen without using mobile data
 • Stream podcast episodes without waiting for a download
 • Queue episodes to create a personal continuous playlist
RadioPublic on iOS and Android
Or by RSS
RSS feed
https://anchor.fm/s/23b24288/podcast/rss

Connect with listeners

Podcasters use the RadioPublic listener relationship platform to build lasting connections with fans

Yes, let's begin connecting
Browser window

Find new listeners

 • A dedicated website for your podcast
 • Web embed players designed to convert visitors to listeners in the RadioPublic apps for iPhone and Android
Clicking mouse cursor

Understand your audience

 • Capture listener activity with affinity scores
 • Measure your promotional campaigns and integrate with Google and Facebook analytics
Graph of increasing value

Engage your fanbase

 • Deliver timely Calls To Action, including email acquistion for your mailing list
 • Share exactly the right moment in an episode via text, email, and social media
Icon of cellphone with money

Make money

 • Tip and transfer funds directly to podcastsers
 • Earn money for qualified plays in the RadioPublic apps with Paid Listens