Cover art for podcast Beyond Leadership

Beyond Leadership

119 EpisodesProduced by Mark KalinWebsite

Beyond Leadership is a podcast that connects the business world with academia and provides a platform for entrepreneurs, leaders, managers, students, and everyone willing to learn and share their best practices and life stories about leadership. Going Beyond.Founder and owner: Mark Kalin

58:20

Jan Peloza, direktor SLOAMa, podjetnik, mentor, vodja prvega Impact Huba Ljubljana - "Socialno in impact podjetništvo – spreminjanje statusa quo."

Jan Peloza je inženir računalništva in informatike, ima magisterij iz strateškega tržnega komuniciranja s poudarkom na socialnem marketingu ter je zaključil MBA na ljubljanski Ekonomski fakulteti.

Skozi svojo kariero je gradil uspešne zgodbe v nevladnem sektorju in socialni ekonomiji, zadnja leta se pa osredotoča predvsem na razvoj sektorja podjetij z družbenim in okolijskim učinkom.

Jan je dobitnik številnih državnih in tujih nagrad, med drugim s področja zdravja, izobraževanja in trajnostnega razvoja, je One Young World ambasador in ustanovni kurator Global Shapers Community-ja v Kopru, ki deluje pod okriljem Svetovnega gospodarskega foruma. V prostem času igra košarko, sicer pa trenutno vodi Slovensko agencijo za mlade ter mednarodni organizaciji Zvezo evropskih mladinskih kartic in Mednarodno zvezo za zdravje mladih (International Youth Health Organization). Jan je bil tudi dolgo časa zaposlen pri Svetovni Zdravstveni Organizaciji (WHO).

Trenutno je direktor SLOAMa – Slovenske agencije za mlade, kjer je vključenih 130.000 maldih, 100+ partnerjev in več kot 7 mio popustov po Evropi. Sedaj pa prevzema vodenje do zdaj zanj največjega projekt, pospeševalnika za podjetja z družbenim in okolijskim učinkom, Impact Hub Ljubljana, ki odpira svoje prostore na bivšem trgovalnem prostoru ljubljanske Borze.

Naj quote: Impact first, profit second

Naj knjiga: Simon Sinek - Infinite Game

Naj serija: Karkoli triler ali strategy-wise - mogoče recently najbolj Casa de Papel, pred tem pa House of Cards, ampak tudi kaj bolj sci-fi kot je lost in sitcom kot je the Office, čeprav slednjemu v današnjem času ne bi dovolili posnet prvih epizod :)

Hobiji: Košarka, meditacija, vsekakor potovanja

Najljubša hrana: Kruhovi cmoki s slivami brez sliv ;) Samo okus sliv torej, slive sem vedno odmaknil.

Najljubši podjetnik: Težko je imeti vzornika v tem primeru. Se pa dostikrat pošalim, da je dober socialni ali impact podjetnik neka mešanica med Elonom Muskom in Mati Terezo ;)

Naj app: Najbolj pogosto osebno uporabljen sigurno kak trgovalni app, ampak poslovno pa EYCA Slovenija (Evropska mladinska kartica), ker ga pač razvijamo mi ;)

Tvoji trije nauki za naše poslušalce

· V življenju nisem šel k partnerju s finančno ponudbo brez, da bi imel win-win zgodbo - zelo nerad grem torej v partnerstva, kjer samo mi profitiramo, zato sem organsko proti donacijam, ki so enostranske. Razen seveda, če to ne gre v dobrodelne namene - s tem ne gradiš trajnostnega biznisa in platforme za dejanski uspeh.

· V tridesetih letih (do 2050) tisti podjetnik, ki ne bo imel implicitno vkomponirane družbene in okoljske odgovornosti, mogoče celo net positive impacta na okolje in družbo, bo verjetno obubožal oz.ne bo uspel. Če seveda ostanemo v kapitalizmu, kot ga poznamo, ker je to edina logična rešitev, če želimo obdržati business as usual

· Ne zamenjujte samozavest in odprtost za uspeh in odličnost vodenja. Sem sam že parkrat pristal na tankem ledu. Torej hire for attitude, train for skills.

Educational emoji reaction

Educational

Interesting emoji reaction

Interesting

Funny emoji reaction

Funny

Agree emoji reaction

Agree

Love emoji reaction

Love

Wow emoji reaction

Wow

Are you the creator of this podcast?

Verify your account

and pick the featured episodes for your show.

Listen to Beyond Leadership

RadioPublic

A free podcast app for iPhone and Android

 • User-created playlists and collections
 • Download episodes while on WiFi to listen without using mobile data
 • Stream podcast episodes without waiting for a download
 • Queue episodes to create a personal continuous playlist
RadioPublic on iOS and Android
Or by RSS
RSS feed
https://anchor.fm/s/23b24288/podcast/rss

Connect with listeners

Podcasters use the RadioPublic listener relationship platform to build lasting connections with fans

Yes, let's begin connecting
Browser window

Find new listeners

 • A dedicated website for your podcast
 • Web embed players designed to convert visitors to listeners in the RadioPublic apps for iPhone and Android
Clicking mouse cursor

Understand your audience

 • Capture listener activity with affinity scores
 • Measure your promotional campaigns and integrate with Google and Facebook analytics
Graph of increasing value

Engage your fanbase

 • Deliver timely Calls To Action, including email acquistion for your mailing list
 • Share exactly the right moment in an episode via text, email, and social media
Icon of cellphone with money

Make money

 • Tip and transfer funds directly to podcastsers
 • Earn money for qualified plays in the RadioPublic apps with Paid Listens